Uitleg over shampoo en conditioner

De shampoo van de drogist is als een handzeep, het maakt schoon, niets meer of minder. Maar ons haar behoeft méér verzorging.
Een goede shampoo en conditioner koop je bij de kapper. Deze kan je ook vertellen wat je nodig hebt. Heb je droog haar, gekleurd, krullen, voor alles is een shampoo. Shampoo en conditioner is een basis voor een goed kapsel. Shampoo van de kapper is erg geconcentreerd, dus je hebt maar heel weinig nodig: hoeveelheid ter grootte van een 50 eurocent munt.
Altijd twee keer wassen, mits je iedere dag wast, dan is een keer voldoende. De eerste keer maak je het vuil/vet goed los van de hoofdhuid en bij de tweede keer spoel je alles er uit.

De shampoo zet de haarschubben open voor de conditioner om z’n werk te doen. Dan de grootte van een 10 eurocent munt aan conditioner als een crème door je handen en vanaf je staart in de punten brengen.
Dan met je handen als een kam door je haar. Een minuutje intrekken en goed uitspoelen. Dan sluiten de schubben weer, zodat de verzorgende bestanddelen van de shampoo en conditioner in het haar blijven.

Mensen met krullen hoeven niet heel veel te wassen. Krullen gaan vaak mooier zitten met haar wat minder vaak wordt gewassen en soms is alleen spoelen met conditioner genoeg om even op te frissen.

Let op met gekleurd haar want een gewone shampoo kan de kleur doen verbleken en zelfs verdwijnen. Met een goede shampoo heb je meer en langer mooi resultaat.